Afdelingen

Elke leeftijd is anders. Daarom komen we samen in leeftijdsgroepen: de afdelingen.

Moderne_afdelingskentekens_Chiro

           

Ribbels (7-9 jaar)

We beginnen eraan op zeven jaar dit zijn de ribbels (7-9 jaar). We zijn ervan overtuigd dat kinderen pas vanaf 7 jaar ten volle kunnen genieten van het groepsleven. Omdat ze dit ook nog niet helemaal gewoon zijn, gaan we maar voor 5 dagen op bivak (kamp) i.p.v. 10 dagen. Samen met de leiding duiken ze onder in een fantasiewereld van bosberen, indianen en prinsen/princessen. Ze kruipen allemaal voor of zelfs in de poppenkost. Of ze trekken eropuit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Op bivak vallen ze in slaap bij een verhaaljte van de leid(st)er.

Ribbel leiding (v.l.n.r.): Ibe Crombez & 2 hulpleidingen

Rakwi’s (10-12 jaar)

De 10- tot 12-jarigen hangen samen met hun rakwileiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden ze zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speeldingen, waarmee de leiding toffe activiteiten verzint.

Rakwi leiding (v.l.n.r.): Ibe Crombez, Thor Vandecauter & 1 hulpleiding

Tito’s ( 13-14 jaar).

De tito’s trekken eropuit met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en toch nog graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over de een of andere superster of om het laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, het hoort erbij. Voor de één of andere show schminken ze zich om het gekst en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn.

Tito leiding (v.l.n.r.): Elise Devos & Hamza Derri

Keti’s (15-16 jaar).

De keti’s trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met rugzak en kompas of ze bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport (ooit al van ´´zeemlaptennis“ gehoord?) of zetten het lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. Het zijn raceacteurs en het duurt vast niet lang voor hun eerste fotoroman verschijnt in een zelfuitgegeven ketiblad.

Keti leiding (v.b.n.o.): Jonas Vandeputte & Estelle Bourgois

Aspi’s (17-18 jaar).

De aspi’s nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij ´leiding zijn´ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Op bivak (kamp) is de tweedaagse alvast het hoogtepunt. Ook al zijn ze toch de oudste afdeling, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel. Omdat we het belangrijk vinden dat ook onze leeftijdsgroep nog volop kan genieten van het chiroleven zetten we hen in de kijker met de Alive-actie.

Aspi leiding (v.l.n.r.): Julie Vandoorne & Flore Vantieghem