All posts by Lise Vandeputte

Filmavond 25/10/2019

Beste ouders en leden

Volgende week vrijdag (25 oktober) duiken we allemaal onder ons dekentje in de chirozetels.
Halloween komt eraan en zoals elk jaar organiseren we op vrijdagavond een filmavond. De tito’s, keti’s en aspi’s worden uitgenodigd om samen met de leiding films te bekijken.

De eerste film start om 20.00 uur. Wie wil, kan blijven voor de tweede film die zal starten rond 22.30-23.00.
Er is de mogelijkheid om iets te drinken of een chipje te eten voor €0,60 per consumptie.

Hopelijk tot dan
Griezelige groetjes, jullie leiding!

Afbeeldingsresultaat voor halloween

Winterterras 29/11/2019

De winter komt eraan en voor je het weet zal het weer koud, donker en grijs zijn. Om deze sombere dagen wat te verlichten organiseert Chiro Ter Plekke opnieuw Winterterras!

Op vrijdag 29 november kan u komen genieten van een hapje en een drankje aan onze vuurtjes en kan u genieten van een super gezellige avond. Dit alles gaat door in onze geliefde Chirolokalen in Sint-Denijs.

Zoals gewoonlijk serveren we voor elk wat wils. Graag iets warm? Geniet dan van onze glühwein, warme chocomelk of tasje soep. Toch liever iets frisser? Dan zijn we er ook met onze een streekbieren. De honger kan worden gestild met heerlijke artisanale croque-monsieurs.

Ook onze aspi’s zullen opnieuw van de partij zijn met hun jeneverstand en partysnacks! Zo kunnen jullie hen sponseren en ervoor zorgen dat ze opnieuw een fantastisch kamp zullen beleven!

Tot dan!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, tekst en buiten

Pano-reportage online fotomisbruik

Beste ouders en leden

Naar aanleiding van de Pano-reportage over online fotomisbruik van jeugdbewegingen willen wij even meedelen dat dit ons heeft bezig gehouden. Wij posten net zoals andere jeugdbewegingen ook foto’s op Facebook, Instagram en onze website doorheen het jaar en op kamp. Wij hebben alle privacy instellingen eens nagekeken en openbare foto’s met badkledij of schaarse kledij van alle afgelopen jaren verwijderd. Bovendien is onze Instagrampagina een privé account. Er is geen reden tot paniek, maar we nemen voorzorgsmaatregelen om incidenten in de toekomst te vermijden. Is er een foto die je liever niet openbaar ziet verschijnen van uw kind, laat het ons dan zeker weten. Daarnaast hebben alle ouders in het begin van het jaar al dan niet toestemming gegeven dat foto’s van uw zoon/dochter mogen gepubliceerd worden op onze facebookpagina en website. Wij respecteren deze keuze.

Groetjes, de leiding

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/10/16/reacties-pano/?fbclid=IwAR2CXfxkF-VL1Ib7snF_MDI8J-RMvyP0y2hq7JaH7YuH-KYGdAXX49Fi6x4

 

Vriendjesdag 06/10/2019

Beste ouders, leden en misschien wel toekomstige leden

Op zondag 6 oktober is het vriendjesdag. Dit is de ideale gelegenheid om eens te komen proeven van een chironamiddag of om aan al je vrienden te tonen hoe leuk jouw jeugdbeweging wel is. Kom dus gerust een kijkje nemen van 14u tot 17u en breng allemaal een vriendje mee.

Tot dan!download

Startdag 21/09/2019

Beste ouders

Na een alweer onvergetelijk kamp vliegen we er met z’n allen opnieuw in.

Op zaterdag 21 september, eenmalig op een zaterdag, vieren we de start van een nieuw chirojaar. We spreken met iedereen af om 10 uur aan de chiro. Wij ontvangen die dag zowel onze oude als nieuwe leden. Deze dag gaat door tot 17u. Over de middag gaan we met z’n allen picknicken. We vragen daarom of alle leden een picknick willen meebrengen naar de chiro. Na afloop van de dag is er om 17u een baravond waar de kampfoto’s op groot scherm getoond zullen worden. Alle leden krijgen een gratis bakje friet en een frikandel. Ook de ouders kunnen meegenieten van een frietje en een drankje, en dit tegen een spotprijsje.

Er zal die dag indien gewenst kledij gepast en besteld kunnen worden. Leden kunnen ingeschreven worden.

— Voor nieuwe leden voorzien wij 2 à 3 ‘proefnamiddagen’, de leden mogen hierbij een aantal keer meedraaien om te kijken of de chiro iets voor hen is, daarna vragen wij om in te schrijven. —

Wij zien het alvast weer helemaal zitten!!

Groetjes,
de leidingstartdag

Kubbtoernooi 14/09/2019

Beste ouders, leden & sympathisanten

Dit jaar organiseren we voor het eerst een kubbtoernooi, voor jong en oud. Dit gaat door op zaterdag 14 september om 14u op het kerkplein (Zomerdorp). Vanaf 18u30 zijn er frietjes en frikandellen voorzien en om 20u is er een optreden. Waag je kans om mee te spelen of kom gewoon genieten van een drankje en supporter mee! Inschrijven voor het toernooi met een groepje van max. 4 personen kan via chiroterplekke@hotmail.be of via een berichtje aan onze facebookpagina ten laatste tegen 7 september.  Het inschrijvingsgeld bedraagt €5 en wordt betaald bij aanvang.

Hopelijk tot dan!

 kubbtoernooi_affiche_A2_2

Laatste keer chiro

Beste ouders en leden

Op de chirokalender staat er dat het zondag 26 mei de laatste keer chiro is, maar veel leiding heeft in deze periode al examens waardoor er geen chiro meer zal zijn. De laatste keer chiro is op zondag 19 mei. De ouders die naar de infoavond kwamen van kamp kunnen dus ook zondag hun inschrijvingsblaadjes afgeven aan de leiding. De ouders die niet aanwezig waren op de infoavond brengen we nog een bezoekje om uw kind(eren) in te schrijven voor kamp.

Tot zondag! ☀️

Praktische info Plopsaland

Beste ouders en leden

Bij deze wat praktische info voor de leden die zich hebben ingeschreven om mee te gaan naar Plopsaland zaterdag 11 mei.
We verzamelen om 8u30 aan de voorkant van het station van Kortrijk. Rond 19u zijn we hier terug. Vergeet zeker niet om een picknick en een regenjas mee te nemen.

Wij zien het alvast zitten! 🤗Tot zaterdag! 🎢

Plopsaland

Beste ouders

Zaterdag 11 mei gaan wij met de chiro naar Plopsaland de Panne! 😀
Jullie kregen een e-mail met alle informatie. De leden kunnen ingeschreven worden tot en met zaterdag 20 april. Gelieve tegen deze datum 35 euro per persoon over te schrijven op het rekeningnummer BE87467810940194.

De leiding heeft er alvast heeeeeel veel zin in!

 Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, lucht en buiten